Niet twee, maar drie harmonieorkesten treffen elkaar met een uitdagend programma op zondag 8 november a.s. in de Beurs van Berlage. Voor één keer begint het concert niet om 14.15 uur maar om 13.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.amicitialandsmeer.nl of www.harmonie-dgh.nl

Voor de pauze start Amicitia Landsmeer onder leiding van dirigent Pierre Volders met het aangrijpende werk ‘Natalis’ van de Britse componist Martin Ellerby, dat verhaalt over een jong familielid dat vecht tegen een ernstige ziekte. Lichter van toon, maar met een minstens zo ernstige historie op de achtergrond, zijn de immer populaire Armeense Dansen van Alfred Reed. Reed baseerde zijn compositie op het werk van de beroemde grondlegger van de Armeense klassieke muziek, Komitas Vartaped, die een schat aan Armeense volksmuziek voor de vergetelheid wist te behoeden.

Na de pauze is het de beurt aan dirigent Gerrit de Weerd, geen onbekende in het Amsterdamse, en zijn orkesten uit Aarle-Rixtel en Soesterberg, die voor deze bijzondere gelegenheid gezamenlijk musiceren.

Het programma opent met The Hounds of Spring, een ouverture van Alfred Reed geïnspireerd op werk van de Engelse dichter Swinburne.

De muziek van Mexicaan Arturo Márquez staat vol van de Mexicaanse en Cubaanse invloeden. ‘Conga del Fuego Nuevo’ is een van de dansen die een hit werd in de uitvoering van dirigent Gustavo Dudamel en zijn Venozolaanse jeugdorkest ‘Simon Bolivar’.

Het symfonische gedicht Bonaparte van Otto M. Schwarz verklankt verschillende episoden uit het avontuurlijke leven van de Franse keizer. De ‘Intochtmars van de Bojaren’ uit 1893 van de Noor Johan Halvorsen is zijn beroemdste werk en tot besluit van deze editie van Blazen in de Beurs klinkt muziek uit de film ‘Moulin Rouge’.

Amicitia Landsmeer ontmoet De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel én Odeon Soesterberg