Na een tweetal geslaagde edities van Blazen aan het Spui in Den Haag afgelopen najaar (Nieuw Geluid  & Blazers Residentie Orkest en  Harmonie Kolpings’ Zonen i.s.m. Wilton Schiedam) staan er dit voorjaar concerten op de rol in zowel de Haagse Nieuwe Kerk als de Beurs van Berlage. Op zaterdagavond 31 maart is Honsels Harmonie uit Honselersdijk de hoofdgast van Blazen aan het Spui, onder leiding van Arno Schipdam. Centraal in hun programma staat het werk El Olimpo de Los Dioses van de componist Oscar Navarro.

Op zondag 13 mei (jawel, Moederdag), een ouderwetse Blazen in de Beurs met het Symfonisch Harmonie Orkest Amsterdam onder leiding van Lex Bak. Zij voeren composities uit geïnspireerd op bacchanale, rituele, heidense en jiddische dansen. Muziekvereniging Emergo uit Castricum treedt aan o.l.v. Erik van de Kolk, zij spelen o.a. Variations, Paris 1846 van Philip Sparke, I Shall love but Thee van Jan van der Roost en er zijn meerdere solisten te beluisteren onder wie sopraan Fenna Ograjensek.

Op zaterdag 9 juni brengen het Westland Saxofoon Orkest, Tavenu Loosduinen en ‘Danscreatie’, onder de muzikale leiding van Erik-Jan de With en Swen Zuiderwijk een smeltkroes van geluid en dans naar de Nieuwe Kerk.

Op het programma bekende werken zoals de Schilderijententoonstelling van Mussorgsky, het Adagio van Barber en de Bolero van Maurice Ravel met dans. De krachten van beide orkesten en ‘Danscreatie’ worden gebundeld in muziek van Snarky Puppy en Benjamin Herman, bekend van de New Cool Collective.

Het seizoen van Blazen wordt in stijl aan het Spui afgesloten met het Haagse collectief ‘Nieuw Geluid’ en Orkest Zuid, een innoverend symfonisch blaasorkest uit het zuiden des lands, onder leiding van dirigent Jos van de Braak.

Voor seizoen 2018/2019 wordt de programmering van de concerten in Den Haag en Amsterdam momenteel ingevuld, binnenkort kunnen we hierover op deze site meer vertellen! Is je orkest geïnteresseerd om een keer in de Beurs van Berlage of de Nieuwe Kerk Den Haag te concerteren mail dan voor de voorwaarden naar:

Amsterdam:
info[at]blazenindebeurs.nl

Den Haag
blazenaanhetspui[at]gmail.com

Programmering eerste helft 2018 bekend